Søg
Generic filters

Tottenham

Geschiedenis van de Tottenham Hotspur FC Tottenham Hotspur FC, vaak simpelweg Tottenham of Spurs genoemd, is een van de oudste en meest gevierde voetbalclubs in de geschiedenis van Engeland. Opgericht in 1882, hebben de Spurs zich gevestigd als een sterke kracht in het Engelse voetbal. Ze zijn opmerkelijk de eerste club in de 20e eeuw […]

Geschiedenis van de Tottenham Hotspur FC

Tottenham Hotspur FC, vaak simpelweg Tottenham of Spurs genoemd, is een van de oudste en meest gevierde voetbalclubs in de geschiedenis van Engeland. Opgericht in 1882, hebben de Spurs zich gevestigd als een sterke kracht in het Engelse voetbal. Ze zijn opmerkelijk de eerste club in de 20e eeuw die de Engelse competitiedubbel heeft bereikt door zowel de League als de FA Cup te winnen in het seizoen 1960-1961.

Het Retro Tottenham Tenue

Elk retro Tottenham-tenue weerspiegelt de rijke geschiedenis van de club. De traditionele thuisshirts zijn meestal wit, een kleur die de Spurs al sinds hun oprichting kenmerkt. De uitshirts daarentegen variëren in stijl en kleur – meestal blauw, soms geel of paars.

Het retro tenue van het seizoen 1960-1961 is een bijzondere favoriet bij veel fans, het witte shirt met een donkere, horizontale streep over het midden is iconisch. Het ontwerp is eenvoudig, maar maakt een krachtig statement, een symbool van het succes in het dubbele winnende jaar.

Stadion: White Hart Lane naar Tottenham Hotspur Stadium

Van 1899 tot 2017 was White Hart Lane het thuisveld van de Spurs. Het stadion, dat een capaciteit had van meer dan 36.000 toeschouwers, zag vele glorieuze overwinningen van de Spurs, inclusief hun historische dubbelslag in ’60-’61 seizoen. Echter, om bij te blijven met de moderne voetbalwereld, heeft de club een nieuw ultramodern stadion gebouwd – het Tottenham Hotspur Stadium, dat plaats biedt aan meer dan 62.000 supporters en een van de meest indrukwekkende stadions in Europa is.

Historische Spelers

Tottenham heeft in de loop der jaren veel onvergetelijke voetballers voortgebracht. Danny Blanchflower, de aanvoerder tijdens het succesvolle seizoen 1960-1961, wordt beschouwd als een van de grootste spelers in de geschiedenis van de club. Zijn filosofie van aanvallend, entertainend voetbal is nog steeds een kenmerkende eigenschap van Tottenham.

Een andere historische speler is Jimmy Greaves, Tottenham’s all-time topscorer met 266 doelpunten. Hij staat ook bekend om zijn snelheid, behendigheid en dodelijke nauwkeurigheid voor het doel.

In recentere tijden maakte Gareth Bale furore bij de Spurs, voordat hij vertrok naar Real Madrid. Zijn snelheid, techniek en doelpuntencapaciteiten bezorgden hem de status van wereldklasse speler.

Het retro Tottenham-shirt is dus veel meer dan kleding; het is een levendige herinnering aan de successen, uitdagingen en iconische figuren uit de geschiedenis van de club. Het is een symbool van trots en passie voor alle Spurs supporters wereldwijd.