Søg
Generic filters

Clermont Foot

Retrospectieve van de Clermont Foot Jersey De Clermont Foot-trui, een erfstuk uit de Franse voetbalwereld, is zowel een eerbetoon aan het verleden van de club als een toekomstgerichte kijk op het spel. Deze iconische trui vertegenwoordigt de rijke geschiedenis van een club die, ondanks zijn bescheiden omvang, erin is geslaagd om een blijvende indruk achter […]Retrospectieve van de Clermont Foot Jersey

De Clermont Foot-trui, een erfstuk uit de Franse voetbalwereld, is zowel een eerbetoon aan het verleden van de club als een toekomstgerichte kijk op het spel. Deze iconische trui vertegenwoordigt de rijke geschiedenis van een club die, ondanks zijn bescheiden omvang, erin is geslaagd om een blijvende indruk achter te laten op het Franse voetbal.

De geschiedenis van de club

Clermont Foot werd opgericht in 1911 als Stade Clermontois. Na vele jaren van regionale en nationale competitie, inclusief herhaalde op- en neergangen in de Franse voetballiga’s, werd de club in 1984 omgedoopt tot Clermont Foot. Te midden van deze veranderingen bleef een bedrijf, Société des Volcans, de club altijd steunen.

Naast de uitdagingen in de competitie, heeft de club ook geschiedenis geschreven met betrekking tot gendergelijkheid in het voetbal. Clermont Foot werd in 2014 de eerste professionele voetbalclub in Frankrijk die een vrouwelijke coach benoemde, Helena Costa. Hoewel haar termijn kort was, markeert het toch een belangrijke mijlpaal voor de club en het Franse voetbal in het algemeen.

Kleuren van het Tenue

De traditionele kleuren van de Clermont Foot-trui zijn blauw en rood, een keuze die zowel het erfgoed van de regio weerspiegelt als de trotse strijdkracht van de club. Oorspronkelijk toonde het shirt een blauw-rood gestreept ontwerp, maar het moderne shirt heeft afwisselend een overwegend blauwe trui met rode accenten of een overwegend rode trui met blauwe accenten.

Stadion

Clermont Foot is trotse huurder van het Stade Gabriel Montpied, een stadion met een capaciteit van bijna 12.000 toeschouwers. Geopend in 1995, ziet het stadion er indrukwekkend uit en toont het de groei en evolutie van de club vanaf haar bescheiden begin.

Historische spelers

Clermont Foot heeft in de loop van zijn geschiedenis niet aan bekendheid ingeboet. Spelers zoals Remy Dugimont, die meer dan 150 keer voor de club heeft gespeeld, en Famara Diedhiou, met zijn indrukwekkende doelpuntenrecord, hebben de club naar nieuwe hoogten gestuwd. Oud-speler en huidig trainer Pascal Gastien heeft verder bijgedragen aan het succes van de club met zijn vernieuwende aanpak en onwrikbare geloof in het team.

In het retrosferische beeld van de Clermont Foot-trui weerspiegelen we de rijke geschiedenis van de club, en vieren we de unieke prestaties en kenmerkende kleuren. Het is een eerbetoon aan de geschiedenis van de club en een voortdurende inspiratie voor degenen die de trui dragen en de passie en het potentieel voor de toekomst belichamen.