Søg
Generic filters

Marseille

Geschiedenis van Retro Marseille Voetbalshirt Olympique de Marseille, bekend als OM, is een van de meest bekende voetbalclubs in Frankrijk. De club werd opgericht in 1899 en heeft sindsdien een rijke geschiedenis opgebouwd, waardoor het retro Marseille shirt een symbolisch kledingstuk is voor voetballiefhebbers. Het beroemde wit en lichtblauwe jersey van Olympique de Marseille is […]

Geschiedenis van Retro Marseille Voetbalshirt

Olympique de Marseille, bekend als OM, is een van de meest bekende voetbalclubs in Frankrijk. De club werd opgericht in 1899 en heeft sindsdien een rijke geschiedenis opgebouwd, waardoor het retro Marseille shirt een symbolisch kledingstuk is voor voetballiefhebbers.

Het beroemde wit en lichtblauwe jersey van Olympique de Marseille is al sinds de vroege jaren onveranderd, met uitzondering van kleine veranderingen in sommige seizoenen. Het lichtblauwe design symboliseert de Middellandse Zee, die de stad Marseille beïnvloedt. Dit retro jersey kan gezien worden als een eerbetoon aan de club’s lange en eerbiedwaardige geschiedenis.

Retro Marseille Jersey

Het retro shirt van Marseille is een specifiek kledingstuk dat een bijzondere plek heeft in het hart van de fans. Het jersey staat symbool voor een glorierijk tijdperk in de geschiedenis van de club, toen het een van de toonaangevende teams in de Franse en Europese voetbalwereld was.

Met een overwegend witte kleur, vaak aangevuld met verschillende tinten blauw en een vleugje goud, weerspiegelt dit shirt de kleuren van Marseille. Naast de traditionele witte en blauwe kleuren, is het shirt van een kwalitatief materiaal gemaakt dat zowel comfortabel als duurzaam is, ideaal voor zowel spel als vrije tijd.

Vélodrome Stadion

Het thuisstadion van Olympique de Marseille, het Vélodrome, is een van de grootste voetbalstadions in Frankrijk. Geopend in 1937, kan het stadion meer dan 67.000 fans huisvesten. Het Vélodrome Stadion is een iconisch monument voor de stad Marseille, en een plek waar veel historische voetbalmomenten hebben plaatsgevonden.

Historische Spelers

Olympique de Marseille heeft een indrukwekkende lijst van legendarische spelers. Spelers zoals Didier Deschamps, Jean-Pierre Papin, Samir Nasri, enz. hebben de eer gehad om het Marseille-shirt te dragen. Deschamps, die ook de coach van het Franse nationale team werd, is een bijzonder belangrijke figuur in de geschiedenis van de club.

Hij was de kapitein van het team dat de UEFA Champions League won in 1993 – een ongeëvenaarde prestatie in de Franse voetbalgeschiedenis. Papin, de voormalige Franse internationale spits, was een van de meest vooraanstaande spelers van het Marseille-team in de late jaren 80 en vroege jaren 90.

Het retro jersey van Marseille roept herinneringen op aan al deze historische momenten en is een eerbetoon aan de historische prestaties van de club. Voor zowel fans van de club als algemene voetballiefhebbers, is dit shirt een must-have item. Het representeert de passie, de geschiedenis en de cultuur die Olympique de Marseille tot een van de meest gerespecteerde voetbalclubs in de wereld heeft gemaakt.