Søg
Generic filters

Paris Saint-Germain

Geschiedenis van Paris Saint-Germain Paris Saint-Germain, vaak afgekort als PSG, is een voetbalclub die in 1970 is opgericht. De club vindt zijn oorsprong in Parijs en is sindsdien onlosmakelijk verbonden met de lichtstad. Hoewel PSG altijd al invloedrijk was in het Franse voetbal, heeft het sinds 2011, toen het werd overgenomen door een groep investeerders […]

Geschiedenis van Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain, vaak afgekort als PSG, is een voetbalclub die in 1970 is opgericht. De club vindt zijn oorsprong in Parijs en is sindsdien onlosmakelijk verbonden met de lichtstad. Hoewel PSG altijd al invloedrijk was in het Franse voetbal, heeft het sinds 2011, toen het werd overgenomen door een groep investeerders van Qatar Sports Investments, een dramatische opwaartse trend ervaren.

Retro Paris SG Jersey

Het retro Paris SG-jersey is een symbool geworden van de geschiedenis en het erfgoed van de club. Het kenmerkende blauw en rood van de club zijn prominent aanwezig in het ontwerp, maar de retro-kits wijken vaak af van het standaardontwerp. In plaats daarvan bevatten ze opvallende ontwerpen en patronen die teruggaan naar de vroege jaren van de club. Deze kits vertegenwoordigen een tijdperk van overwinningen, tegenslagen en spelers die hun stempel op de club hebben gedrukt.

De Kleuren van de Kit

Sinds de oprichting zijn de kleuren van PSG altijd een combinatie geweest van blauw en rood, de traditionele kleuren van Parijs. Het thuisshirt wordt gedomineerd door blauw met een prominente rode verticale streep in het midden, ook wel bekend als de “Hechter-streep”, genoemd naar de Franse modeontwerper Daniel Hechter die deze variant bedacht heeft in 1973. Dit ontwerp blijft het icoon van de club en is ook te zien in de retro-kits.

Het Stadion: Parc des Princes

Sinds de oprichting van de club is Parc des Princes de thuishaven van PSG. Een indrukwekkend stadion dat plaats biedt aan bijna 48.000 toeschouwers, en het heeft enkele van de meest cruciale momenten in de geschiedenis van PSG meegemaakt. Het stadion is niet alleen een plek voor voetbalwedstrijden, maar ook een symbool voor de club zelf.

Historische Spelers

Paris Saint-Germain heeft in de loop der jaren een groot aantal getalenteerde en legendarische spelers gehuisvest. Enkele van de meest opvallende zijn Zlatan Ibrahimović, die vier seizoenen in het team speelde en 156 doelpunten maakte, en David Beckham die zijn carrière afsloot bij PSG. Ook de Braziliaanse aanvaller Neymar en de Franse wonderkind Kylian Mbappé hebben PSG gekozen als hun huidige club.

Paris Saint-Germain’s retro jersey is niet alleen een eerbetoon aan de historische spelers en overwinningen van de club, maar ook een symbool van het aanhoudende succes van de club. Zoals elke voetbaljersey, brengt het fans, spelers en iedereen die erbij betrokken is samen in de viering van de sport. Het is een eerbetoon aan het verleden en een belofte voor de toekomst.