Søg
Generic filters

Strasbourg

Geschiedenis van de Club Racing Club de Strasbourg Alsace, beter bekend als RC Strasbourg, is een iconische voetbalclub gesticht in 1906 en gevestigd in de stad Straatsburg in Frankrijk. Ze hebben met succes gestreden in de Ligue 1 en hebben talrijke onderscheidingen en titels verzameld, zoals de Coupe de France en Coupe de la Ligue. […]

Geschiedenis van de Club

Racing Club de Strasbourg Alsace, beter bekend als RC Strasbourg, is een iconische voetbalclub gesticht in 1906 en gevestigd in de stad Straatsburg in Frankrijk. Ze hebben met succes gestreden in de Ligue 1 en hebben talrijke onderscheidingen en titels verzameld, zoals de Coupe de France en Coupe de la Ligue. Ondanks verschillende omzwervingen tussen divisies, is RC Strasbourg altijd loyaal gebleven aan zijn rijke geschiedenis en erfgoed, gepersonifieerd in het retro Strasbourg-shirt.

Retro Strasbourg-trui

Het retro Strasbourg-voetbalshirt is een treffende belichaming van de trotse en rijke geschiedenis van de club. Hoewel de stijlen door de jaren heen zijn veranderd, zijn de kleuren en ontwerpen altijd een eerbetoon geweest aan de reis van de club. De retro kits dragen meestal de klassieke blauwe en witte kleuren van de club, vaak aangevuld met extra accenten. Vintage shirts zijn populair bij fans die graag de traditie en het erfgoed van de club hoog houden, terwijl ze ook herinneringen oproepen aan hoogtepunten uit de clubgeschiedenis.

Clubkleuren en Kit

Het embleem van RC Strasbourg en hun kenmerkende kits zijn altijd een integrerend onderdeel van de clubidentiteit geweest. De traditionele clubkleuren zijn blauw en wit, een klassiek kleurenschema dat prominent aanwezig is op het retro Strasbourg-trui. Deze kleuren hebben verschillende betekenissen, met blauw dat de ernst en waardigheid van de club symboliseert, terwijl wit puurheid en integriteit vertegenwoordigt.

Bovendien hebben de kits van RC Strasbourg door de geschiedenis heen ook gouden en rode accenten gehad. Dit voegt een vleugje koninklijke elegantie toe aan de klassieke blauwe en witte kits, wat de club een nobel en prestigieus imago geeft.

Stadion

Het iconische Stade de la Meinau is het spirituele huis van RC Strasbourg. Het werd geopend in 1914 en heeft sindsdien een groot aantal historische wedstrijden en onvergetelijke momenten meegemaakt. Met een capaciteit van bijna 30.000 toeschouwers, is de atmosfeer tijdens thuiswedstrijden vaak elektrisch, met duizenden fans gekleed in het klassieke blauw en wit, of het begeerde retro Strasbourg-trui.

Historische Spelers

RC Strasbourg heeft in de loop der jaren enkele fantastische spelers geproduceerd, die over de hele wereld bekendheid hebben opgebouwd. Een van de meest opmerkelijke figuren is Arsène Wenger, die later manager werd van Arsenal FC in Engeland. Andere legendarische spelers zijn onder andere Ivica Osim, Jacky Duguépéroux en Oscar Heisserer, die allen een duidelijke impact hebben gehad op de club en tot op de dag van vandaag in hoog aanzien worden gehouden. Het dragen van het retro Strasbourg-shirt betekent in zekere zin het eren van deze geweldige spelers die de oorspronkelijke kleuren van de club droegen.