Søg
Generic filters

Stuttgart

Geschiedenis van de VfB Stuttgart en het Retroshirt De Verein für Bewegungsspiele Stuttgart 1893 e. V., beter bekend als VfB Stuttgart, is opgericht op 9 september 1893. Deze club uit de zuidelijke regio Baden-Württemberg heeft een rijke geschiedenis met talrijke ups en downs. Bovendien heeft de club, bekend om zijn witte en rode kleuren, enkele […]

Geschiedenis van de VfB Stuttgart en het Retroshirt

De Verein für Bewegungsspiele Stuttgart 1893 e. V., beter bekend als VfB Stuttgart, is opgericht op 9 september 1893. Deze club uit de zuidelijke regio Baden-Württemberg heeft een rijke geschiedenis met talrijke ups en downs. Bovendien heeft de club, bekend om zijn witte en rode kleuren, enkele absolute voetballegendes opgeleid en gehuisvest.

Een van de meest iconische elementen van deze club is het retro VfB Stuttgart shirt. Dit shirt, met zijn traditionele witte thuisbasis en rode accenten, is een waar symbool van de club geworden. Het klassieke design van het shirt herinnert de supporters aan de gloriedagen van de club, inclusief de Bundesliga-titels die in de vroege en late jaren 80 zijn gewonnen.

De Clubkleuren

Wit en rood, de traditionele kleuren van VfB Stuttgart, vertegenwoordigen de vurige passie en ongerepte geest van de club. De club heeft deze kleuren voor het eerst aangenomen na de Eerste Wereldoorlog, na een fusie van twee clubs (Stuttgarter FV en Kronen-Club Cannstatt). Het beroemde retro shirt met het clubembleem op de borst en de witte en rode strepen heeft generaties Stuttgarter fans verenigd en is nog steeds een populaire keuze voor fans over de hele wereld.

Het Mercedes-Benz Stadion

Thuiswedstrijden van de VfB Stuttgart worden gespeeld in het Mercedes-Benz Stadion. Het stadion, dat oorspronkelijk werd geopend in 1933 en sindsdien meerdere malen is gerenoveerd, kan meer dan 60.000 fans herbergen. Met zijn imposante uiterlijk en levendige atmosfeer is de Mercedes-Benz Arena een van de meest herkenbare voetbalstadions in Duitsland. Het stadion is ook het toneel geweest van vele historische momenten in de geschiedenis van de VfB Stuttgart, waaronder talloze kampioenschappen en onvergetelijke Europese nachten.

Historische Spelers

In de loop der jaren heeft VfB Stuttgart een aantal grote namen in het voetbal voortgebracht. Een van de grootste is ongetwijfeld Robert Schlienz, die ondanks een vreselijk ongeval in zijn carrière als een van de grootste spelers van de club werd beschouwd. Andere historische spelers zijn Guido Buchwald, die de club hielp om twee keer landskampioen te worden en Karl Allgöwer, de topscorer van de club. Samen vertegenwoordigen deze spelers de gloriedagen van de VfB Stuttgart, een tijdperk waarin de iconische retroshirts overal op straat en in het stadion te zien waren.

Ondanks de recente worstelingen van de club, blijven de fans loyaal en hopen ze op een terugkeer naar de gloriedagen. Het dragen van het VfB Stuttgart-retroshirt is een van de manieren waarop zij hun passie en liefde voor hun club tonen.