Søg
Generic filters

Genoa

Geschiedenis van de Genoa Jersey Genoa Cricket and Football Club, meestal aangeduid als Genoa, is de oudste bestaande Italiaanse voetbalclub. Het werd opgericht in 1893 en heeft sindsdien een prominente rol gespeeld in de ontwikkeling van Italiaans voetbal. Het is de vierde meest succesvolle Italiaanse club qua nationale titels, met negen Scudettos om hun naam […]

Geschiedenis van de Genoa Jersey

Genoa Cricket and Football Club, meestal aangeduid als Genoa, is de oudste bestaande Italiaanse voetbalclub. Het werd opgericht in 1893 en heeft sindsdien een prominente rol gespeeld in de ontwikkeling van Italiaans voetbal. Het is de vierde meest succesvolle Italiaanse club qua nationale titels, met negen Scudettos om hun naam te roemen. De club heeft in haar lange geschiedenis talloze hoogte- en dieptepunten gekend.

De Retro Genoa Jersey

Veel voetbalfans herinneren zich met genegenheid de retro Genoa jersey die symbool stond voor de gloriedagen van de club. De klassieke kit kenmerkt zich door de opvallende verticale halfrode en halfblauwe strepen. Deze kleurencombinatie is afgeleid van de vlag van de stad Genua, waar de club haar thuisbasis heeft.

De Genoa jersey heeft in de loop der jaren verschillende variaties gehad, maar de basis van halfrood en halfblauw is altijd behouden. De retro jersey heeft een dikke blauwe en rode streep die de voorkant van het shirt verdeelt, terwijl de rug grotendeels wit is met de clubnaam en het nummer in blauw of rood.

Het shirt heeft korte mouwen, ideaal voor het warme mediterrane klimaat van Genua. Over het algemeen zijn de shorts blauw en de sokken zwart, hoewel er ook versies zijn met rode shorts en sokken.

Het Luigi Ferraris Stadion

Sinds 1911 is het Luigi Ferraris Stadion de thuisbasis van Genoa, vaak aangeduid als Marassi. Marassi is een waar symbool van het Italiaanse voetbal en bevindt zich in de wijk Marassi. Het is een authentiek voetbalmonument dat getuige is geweest van de ups en downs van de club. Met een capaciteit van meer dan 36.000 toeschouwers biedt het Luigi Ferraris Stadion een indrukwekkend gezicht op wedstrijddagen.

Historische Spelers

De club heeft in haar lange geschiedenis vele legendarische voetballers voortgebracht. Onder de meest merkwaardige spelers vallen Gennaro Gattuso, een Italiaanse middenvelder bekend om zijn harde tackles en nooit opgevende houding, Roberto Pruzzo, een formidabele spits wiens doelinstinct Genoa hielp om meerdere trofeeën te winnen.

Een ander icoon van de club is Diego Milito, een Argentijnse spits wiens doelpunten de club geholpen hebben om weer naar de Serie A te promoveren. Milito’s succes in Genoa hielp hem om een transfer naar Inter Milan te bemachtigen, waar hij internationaal lof oogstte.

Deze helden en de retro Genoa jersey, die hun succes symboliseert, leven voort in de harten van de fans. Dit nostalgische kledingstuk blijft een favoriet onder het Genoa-publiek, als een levendige herinnering aan de glorierijke geschiedenis van deze illustere club.