Søg
Generic filters

Lazio

Geschiedenis van Lazio SS Lazio, of beter bekend als Lazio, werd opgericht in 1900 en is een van de oudste voetbalclubs in Italië. De club werd vernoemd naar de regio Lazio, waar Rome de hoofdstad van is. Lazio is ook de Romeinse naam van de regio, wat het vroege Romeinse erfgoed van de club weergeeft. […]

Geschiedenis van Lazio

SS Lazio, of beter bekend als Lazio, werd opgericht in 1900 en is een van de oudste voetbalclubs in Italië. De club werd vernoemd naar de regio Lazio, waar Rome de hoofdstad van is. Lazio is ook de Romeinse naam van de regio, wat het vroege Romeinse erfgoed van de club weergeeft. Lazio heeft in zijn geschiedenis al vele successen behaald, waaronder twee Serie A-titels, zeven Coppa Italia-titels en de UEFA Cup Winners’ Cup.

De Retro Lazio Jersey

De retro Lazio jersey is zeker een van de meest iconische voetbaljerseys in de wereld. De traditionele clubkleuren zijn hemelsblauw en wit, die terug te voorschijn komt in de kenmerkende hemelsblauwe thuisshirt van de club, gecombineerd met witte shorts en sokken. De shirt is meestal leeg op de voorkant, met uitzondering van het clublogo en de sponsornaam. Dit eenvoudige maar onderscheidende ontwerp heeft in de loop der jaren vele fans aangetrokken, waardoor het een geliefd item voor verzamelaars en fans van het Italiaanse voetbal is geworden.

Stadio Olimpico

Sinds 1953 speelt Lazio haar thuiswedstrijden in het imposante Stadio Olimpico in Rome. Het stadion kan meer dan 70.000 toeschouwers huisvesten en is een van de grootste stadions in Italië. Ondanks de grootte, is de sfeer in het stadion vaak elektrisch, vooral tijdens de beruchte Derby della Capitale, de jaarlijkse ontmoeting tussen Lazio en hun stadsrivalen AS Roma.

Historische spelers van Lazio

Gedurende de jaren heeft Lazio een aantal ongelooflijk getalenteerde spelers in hun gelederen gehad. Een van de bekendste is ongetwijfeld Giorgio Chinaglia, de topscorer aller tijden van de club, die bijna 250 goals scoorde in zijn indrukwekkende carrière bij Lazio. Andere noemenswaardige spelers zijn Paolo Negro, een loyale verdediger die meer dan een decennium bij de club doorbracht, en Alessandro Nesta, een van de beste verdedigers van zijn generatie.

In meer recente tijden heeft de “Bomber”, Ciro Immobile, zich bij de groten van Lazio gevoegd. Hij brak diverse records bij de club en werd uitgeroepen tot Serie A topscorer in meerdere seizoenen.

De populariteit van de retro Lazio jersey is niet alleen te danken aan het mooie en eenvoudige design, maar ook aan de rijke geschiedenis van de club en de vele grootse spelers die het shirt hebben gedragen. Het is een symbool van trots en passie voor de vele Lazio-supporters over de hele wereld.