Søg
Generic filters

Sassuolo

Geschiedenis van Sassuolo Calcio Sassuolo Calcio is een Italiaanse voetbalclub gevestigd in Sassuolo, Emilia-Romagna. De club werd opgericht in 1922 en heeft sindsdien gestaag opgeklommen in de Italiaanse voetbalrangen. Ondanks dat het bekend is als een klein team, heeft Sassuolo in 2013 geschiedenis geschreven door te promoveren naar de Serie A, het hoogste niveau van […]

Geschiedenis van Sassuolo Calcio

Sassuolo Calcio is een Italiaanse voetbalclub gevestigd in Sassuolo, Emilia-Romagna. De club werd opgericht in 1922 en heeft sindsdien gestaag opgeklommen in de Italiaanse voetbalrangen. Ondanks dat het bekend is als een klein team, heeft Sassuolo in 2013 geschiedenis geschreven door te promoveren naar de Serie A, het hoogste niveau van de Italiaanse voetbalcompetitie, waar ze zich tot heden hebben gehandhaafd.

Retro Sassuolo Jersey: Een Nostalgische Kijk

Het historische Sassuolo-shirt is groen en zwart gestreept, geïnspireerd door de traditionele kleuren van de stad. Deze kleuren zijn sinds de oprichting van de club een vast element van het shirt. De Retro Sassuolo-jersey is een eerbetoon aan de traditionele kleuren en het erfgoed van de club. Het ontwerp is eenvoudig en klassiek, zonder gimmicks, net als het traditionele Italiaanse voetbal waar Sassuolo voor staat.

Er zijn veel retro Sassuolo-jerseys op de markt die de geest van de oude dagen oproepen. Ze zijn vaak versierd met het klassieke Sassuolo-embleem, dat bestaat uit drie figuren: de groene en zwarte voetbal, de witte letters “U.S. Sassuolo” en de rode en blauwe kleuren van de Italiaanse vlag.

Mapei Stadion: Thuisbasis van Sassuolo Calcio

Het Mapei Stadion, officieel het Mapei Stadium – Città del Tricolore, is de thuishaven van Sassuolo Calcio. Het biedt plaats aan ongeveer 21.000 toeschouwers en is vernoemd naar de hoofdsponsor van de club, Mapei, een wereldleider in de productie van chemicaliën voor de bouw. Het stadion, voorheen bekend als Stadio Alberto Braglia, werd gerenoveerd en hernoemd na de promotie van Sassuolo naar de Serie A.

Historische spelers van Sassuolo

Door de jaren heen heeft Sassuolo Calcio enkele opmerkelijke spelers opgevoed en gehost. Onder hen is Francesco Magnanelli, een middenvelder die in 2005 bij de club kwam en sindsdien meer dan 400 optredens heeft gemaakt. Hij is momenteel de speler met de meeste wedstrijden in de geschiedenis van de club.
Een andere speler die belangrijk is voor de geschiedenis van Sassuolo is Domenico Berardi. Hij kwam als tiener bij de club en heeft zich ontwikkeld tot een van de sterren van het Italiaanse voetbal. Berardi staat bekend om zijn weergaloze dribbels en afwerkingsvaardigheden, en heeft ondertussen meer dan 200 professionele optredens voor Sassuolo.

Sassuolo heeft ook enkele andere Italiaanse voetbalgrootheden voortgebracht, zoals Simone Zaza en Nicola Sansone. Beide zijn internationaal voor Italië uitgekomen, dankzij hun prestaties bij Sassuolo.

Samenvattend, het retro Sassuolo-jersey, de clubgeschiedenis, het Mapei stadion en de historische spelers allemaal samen vormen de rijke erfenis van Sassuolo Calcio. De club blijft trots op zijn tradities terwijl het de uitdagingen van het moderne voetbal aangaat.