Søg
Generic filters

Torino

Geschiedenis van Torino FC Torino Football Club, ook wel “Il Toro” genoemd, is een van de oudste voetbalclubs in Italië, opgericht in 1906. De club heeft haar ups en downs gekend, van het verliezen van een heel team in de Superga-tragedie in 1949 tot het behalen van meerdere Serie A-titels. Terugkijkend, de hoogtijdagen van de […]

Geschiedenis van Torino FC

Torino Football Club, ook wel “Il Toro” genoemd, is een van de oudste voetbalclubs in Italië, opgericht in 1906. De club heeft haar ups en downs gekend, van het verliezen van een heel team in de Superga-tragedie in 1949 tot het behalen van meerdere Serie A-titels.

Terugkijkend, de hoogtijdagen van de club waren in de jaren veertig toen Torino FC het “Grande Torino” vormde, een team dat vier opeenvolgende kampioenschappen won tussen 1945 en 1949. Tragisch genoeg kwam er abrupt een einde aan deze gloriedagen door de luchtvaartramp van Superga waarbij het hele team omkwam.

Retro Torino Jersey

Het klassieke Torino-jersey is een iconisch symbool van de club’s geschiedenis. Het heeft altijd de kenmerkende kleur van het team weergegeven: granata, een rijke, diepe bordeauxrode kleur. In de loop der jaren hebben verschillende kledingfabrikanten dit shirt geproduceerd, maar het behoudt altijd zijn kenmerkende kleur en eenvoudige stijl.

Het retro Torino-jersey is een geliefd bezit voor fans, een erfenis van een glorietijd. Deze klassieke shirts zijn vooral populair bij voetbalromantici die de nostalgische charme waarderen.

Stadio Olimpico Grande Torino

Torino speelt haar thuiswedstrijden in het Stadio Olimpico Grande Torino, een historisch stadion (gebouwd voor de Olympische Winterspelen van 1936) dat zijn naam veranderde in 2016 om de legendarische “Grande Torino” ploeg te eren. Het stadion biedt plaats aan meer dan 25.000 toeschouwers en biedt een intimiderende sfeer tijdens thuiswedstrijden.

Historische spelers

Door de jaren heen heeft Torino een aantal opmerkelijke spelers gehad. Valentino Mazzola, de vader van de beroemde Italiaanse speler Sandro Mazzola, was de aanvoerder van het “Grande Torino” team. Andere legendarische figuren zijn onder andere Gigi Meroni, de flamboyante vleugelaanvaller die vergeleken werd met George Best, en Paolo Pulici, de sluipschutter die in de jaren ’70 de Serie A domineerde.

Van de meer recente spelers zijn er enkele, zoals Matteo Sereni en Cristiano Lucarelli, die een significant stempel gedrukt hebben op de club. Ondanks de moeilijke tijden waarin de club zich vaak bevond, hielden deze spelers de clubgeest levendig.

Om het nostalgische gevoel van de club te vieren, kiezen veel fans voor de retro Torino-jersey. Het is een terugblik op het rijke verleden van de club en een manier om de onvergetelijke momenten en legendarische spelers die de club hebben gevormd, te eren. Het is niet alleen een shirt, maar ook een stuk voetbalgeschiedenis.