Søg
Generic filters

Udinese

Geschiedenis van de Udinese Club Udinese Calcio is een Italiaanse voetbalclub uit Udine, opgericht in 1896. Het is de op één na oudste voetbalclub in Italië, na Genoa CFC. Het succes van de club dateert vooral van na de jaren zeventig, met gedenkwaardige prestaties, waaronder meerdere keren een plaats in de top vier van de […]

Geschiedenis van de Udinese Club

Udinese Calcio is een Italiaanse voetbalclub uit Udine, opgericht in 1896. Het is de op één na oudste voetbalclub in Italië, na Genoa CFC. Het succes van de club dateert vooral van na de jaren zeventig, met gedenkwaardige prestaties, waaronder meerdere keren een plaats in de top vier van de Serie A en deelname aan Europese competities.

In het begin waren de kleuren van Udinese wit en zwart, geïnspireerd door Juventus. Echter, in 1920, veranderden ze naar zwart-wit gestreepte shirts, om zo het onderscheid te maken met Juventus, en dit bleven ze behouden tot op de dag van vandaag. Het logo van de club, een zebra, is ook een uitvloeisel van deze kleurverandering.

Retro Udinese Jersey

De retro Udinese jersey is een eerbetoon aan de rijke voetbalhistorie van de club. Het shirt is een remake van het klassieke zwart-witte gestreepte tenue dat de spelers droegen tijdens hun hoogtijdagen. De jersey, gemaakt van een mix van katoen en polyester, weerspiegelt de historische overgang van de clubkleuren van wit en zwart naar zwart-wit gestreepte shirts.

Gecombineerd met zwarte shorts en sokken, zorgt de retro Udinese jersey voor een opvallende en onderscheidende look op het veld. Het houdt de erfenis van de club in ere, terwijl het tegelijkertijd een moderne aanpak signaleert.

Stadion Dacia Arena

Udinese speelt zijn thuiswedstrijden in het Stadio Friuli, dat ook bekend staat als de Dacia Arena. Het stadion werd geopend in 1976 en heeft sindsdien verschillende renovaties ondergaan. Met een capaciteit van meer dan 25.000 zitplaatsen biedt het een intimiderende sfeer voor bezoekende teams.

Het stadion is niet alleen het toneel van vele geweldige Udinese-overwinningen, maar heeft ook internationale wedstrijden en andere grote evenementen gehost. Het is een belangrijke toeristische attractie in Udine, met zijn moderne faciliteiten en imposante structuur.

Historische Spelers

Udinese heeft veel geweldige spelers zien komen en gaan gedurende zijn geschiedenis. Roberto Baggio, een van de grootste voetballers van Italië, speelde voor Udinese aan het einde van zijn indrukwekkende carrière. Antonio Di Natale, die als de grootste speler van Udinese wordt beschouwd, speelde meer dan 400 wedstrijden en scoorde 227 doelpunten voor de club. Hij wordt bewonderd om zijn loyaliteit en toewijding aan de club gedurende zijn carrière.

Andere opmerkelijke spelers zoals Oliver Bierhoff, die een belangrijke rol speelde in het succes van Udinese in de jaren negentig, en Alexis Sanchez, die later succes vond bij Barcelona en Arsenal, hebben ook voor Udinese gespeeld.

De trots en passie die deze spelers op het veld hebben laten zien, worden ook weerspiegeld in de retro Udinese-jersey, waardoor het meer dan alleen een voetbalshirt is, maar een symbool van de rijke geschiedenis van de club.