Søg
Generic filters

Almere City

Geschiedenis van de Almere City FC Almere City FC is een professionele voetbalclub gevestigd in Almere, Nederland. Opgericht in 2001, staat de club bekend om het spelen in de Eerste Divisie, de tweede hoogste divisie in het Nederlands voetbal. De club werd oorspronkelijk opgericht als FC Omniworld en het was de eerste club die werd […]

Geschiedenis van de Almere City FC

Almere City FC is een professionele voetbalclub gevestigd in Almere, Nederland. Opgericht in 2001, staat de club bekend om het spelen in de Eerste Divisie, de tweede hoogste divisie in het Nederlands voetbal. De club werd oorspronkelijk opgericht als FC Omniworld en het was de eerste club die werd gecreëerd als onderdeel van het KNVB-project om jonge talenten meer kansen te geven om te spelen op professioneel niveau.

Retro Almere City FC Jersey

Het retro Almere City FC-shirt is een geliefd item onder fans. Dit shirt is een eerbetoon aan de oorsprong van de club en haar traditie. Het klassieke shirt van Almere City FC is rode en zwart, de kleuren die de club sinds haar oprichting heeft behouden. Deze kleuren symboliseren passie, kracht en besluitvaardigheid – waarden die diep in de identiteit van de club zijn ingebed.

Op dit retro shirt, zien we een gestileerd versie van het clubembleem, een rood-zwarte voetbal met de letters ‘ACFC’, die bijdraagt aan het ouderwetse charmante uiterlijk van het shirt. De shirt is gemaakt van hoogwaardige materialen, de traditionele rood-zwarte strepen zijn nauwkeurig gerepliceerd, om de nostalgische waarde te verhogen.

Het Yanmar Stadion

Almere City FC speelt haar thuiswedstrijden in het Yanmar Stadion. Dit stadion, vernoemd naar de hoofdsponsor van de club, heeft een capaciteit van 4500 toeschouwers. Het stadion ligt in het centrum van de stad en biedt een unieke voetbalbeleving in een intieme en moderne omgeving.

Historische Spelers

Hoewel Almere City FC nog maar vrij recent haar markante plek in de voetbalwereld heeft verworven, heeft de club toch al enkele opmerkelijke spelers opgeleverd.

Een van deze spelers is Vincent Janssen, die in het seizoen 2013-14 voor Almere City speelde. Janssen is mogelijk de meest bekende speler die voor Almere City FC heeft gespeeld, hij ging verder met een succesvolle carrière, waarbij hij ook voor het Nederlands nationale team speelde.

Een andere speler van aanzien is Fred Benson. Benson speelde tussen 2016 en 2018 bij Almere City en werd geroemd om zijn behendigheid en scorend vermogen.

Het retro Almere City FC shirt symboliseert de rijke, hoewel nog korte, geschiedenis van de club. Het eert de pioniers van de club en de spelers die sindsdien zijn gekomen en gegaan. Het is een erkenning van het verleden, terwijl het ook een gevoel van optimisme en ambitie voor de toekomst biedt. Dit shirt straalt trots en passie uit, de kenmerken die Almere City FC kenmerken als een groeiende kracht in het Nederlands voetbal.