Søg
Generic filters

PEC Zwolle

Geschiedenis van de PEC Zwolle Opgericht in 1910 onder de naam PEC, de voetbalclub PEC Zwolle heeft een lange en boeiende geschiedenis. In de loop der jaren heeft de club herhaaldelijk zijn naam veranderd (waaronder de namen PH Ednac, PEC en FC Zwolle), tot 2012, toen het terugkeerde naar de oorspronkelijke naam, PEC Zwolle. Als […]

Geschiedenis van de PEC Zwolle

Opgericht in 1910 onder de naam PEC, de voetbalclub PEC Zwolle heeft een lange en boeiende geschiedenis. In de loop der jaren heeft de club herhaaldelijk zijn naam veranderd (waaronder de namen PH Ednac, PEC en FC Zwolle), tot 2012, toen het terugkeerde naar de oorspronkelijke naam, PEC Zwolle. Als een club met een rijke traditie en een sterke identiteit, heeft PEC Zwolle zijn plek in de Eredivisie, de hoogste divisie in het Nederlandse voetbal, gevestigd.

Het Retro PEC Zwolle-tenue

Het retro PEC Zwolle shirt is een huldebetoon aan het historische blauw-witte PEC Zwolle-shirt. Deze kleuren staan ​​symbool voor de stad Zwolle en de toewijding van de club aan haar gemeenschap. De club heeft in de loop der jaren verschillende stijlen van shirts gedragen, maar de iconische blauw-witte strepen blijven een essentieel onderdeel van het tenue van de club.

De herkenbare blauwe en witte horizontale strepen van het PEC Zwolle retroshirt weergalmen de rijke geschiedenis van de club, terwijl ze de fans een klassieke en tijdloze look geven. Ongetwijfeld zijn deze retro-shirts een grote hit onder de fans, die de kans waarderen om een stuk PEC Zwolle-geschiedenis te dragen en deel uit te maken van de rijke traditie van de club.

Het MAC³PARK stadion

Het MAC³PARK stadion, het thuis van PEC Zwolle, werd geopend in 2009 ter vervanging van het oude Oosterenkstadion. Het stadion heeft een capaciteit van 14.000 plaatsen en heeft de club toestemming gegeven om te groeien en succes te boeken op het hoogste niveau van het Nederlandse voetbal.

Historische spelers

In zijn meer dan eeuw lange bestaan, heeft PEC Zwolle verschillende opmerkelijke en invloedrijke spelers gezien. Jaap Stam, een inwoner van Kampen, begon zijn carrière bij PEC Zwolle voordat hij speelde voor grote clubs zoals Manchester United en AC Milan. Hij keerde terug naar PEC Zwolle als trainer en hielp de club om promotionto de Eredivisie te behalen in 2012.

Een andere opmerkelijke speler is John van’t Schip, die een indrukwekkende carrière had bij zowel Ajax als het Nederlands elftal voordat hij hoofdcoach werd van PEC Zwolle. Onder zijn leiding werd PEC Zwolle in 2014 zowel de KNVB Beker als de Johan Cruijff Schaal winnaar.

Het retro PEC Zwolle shirt is niet alleen een modieus item, maar ook een symbool van de geschiedenis en traditie van de club, een tastbaar aandenken aan de historische successen van de club en de spelers die de club in de loop der jaren heeft voortgebracht.