Søg
Generic filters

Celta Vigo

Geschiedenis van Celta Vigo Celta Vigo, officieel bekend als Real Club Celta de Vigo, is een Spaanse voetbalclub uit Vigo, Galicië. Opgericht op 23 augustus 1923, heeft de club een rijke geschiedenis en geniet van een vurige rivaliteit met Deportivo La Coruña, een andere club uit Galicië. Ondanks dat ze nooit de La Liga-titel hebben […]

Geschiedenis van Celta Vigo

Celta Vigo, officieel bekend als Real Club Celta de Vigo, is een Spaanse voetbalclub uit Vigo, Galicië. Opgericht op 23 augustus 1923, heeft de club een rijke geschiedenis en geniet van een vurige rivaliteit met Deportivo La Coruña, een andere club uit Galicië.

Ondanks dat ze nooit de La Liga-titel hebben gewonnen, heeft Celta Vigo een aantal opmerkelijke prestaties geleverd, waaronder het bereiken van de UEFA Cup halve finale in 2001 en 2016/17. Celta Vigo is ook bekend om het produceren van enkele zeer getalenteerde voetballers, waaronder enkele Spanjaarden die zowel nationaal als internationaal aanzienlijk succes hebben behaald.

Het Retro Celta Vigo-tricot

Een kenmerkend aspect van Celta Vigo is hun tricot. Het retro Celta Vigo-tricot is een iconisch symbool geworden, gecementeerd in de geschiedenis van de club. De standaardkleuren van de kit zijn hemelsblauw en wit, een combinatie die een werkelijk uniek en opvallend ontwerp oplevert. Het retrotricot was meestal een hemelsblauw shirt, vergezeld van witte broek en blauwe sokken. De contrasterende kleuren en het duidelijke ontwerp van het shirt geven de club haar unieke identiteit.

Het hemelsblauwe tricot is geïnspireerd op de prachtige hemelsblauwe zeeën van Galicië. Vandaag de dag omvat het moderne ontwerp van de kit zowel iconische als moderne elementen om een balans te vinden tussen het verleden en het heden van de club.

Stadion: Estadio de Balaídos

Celta Vigo speelt zijn thuiswedstrijden in het Estadio de Balaídos, een veld dat sinds januari 1928 dienst doet als het thuisveld van de club. Het biedt plaats aan meer dan 29.000 toeschouwers en is bekend om zijn indrukwekkende atmosfeer tijdens wedstrijden. Het stadion heeft vier tribunes: de Tribune, de Rio-tribune, de Gol-tribune en de Marcador-tribune. Vanaf 2016 wordt het stadion gerenoveerd om ervoor te zorgen dat het tegemoet komt aan de behoeften van de moderne voetballer.

Historische Spelers

Celta Vigo heeft een indrukwekkende reeks spelers voortgebracht. Onder hen bevinden zich talenten als:

– Aleksandr Mostovoi, de Russische middenvelder die bijna een decennium bij de club doorbracht en in die tijd uitgroeide tot haar onbetwiste ster.
– Iago Aspas, afkomstig uit de jeugdafdeling van de club, werd de held van de stad en heeft de club sinds zijn terugkeer in 2015 geholpen vele degradatiegevechten te overleven.
– Borja Oubiña en Gustavo López, twee spelers die in totaal meer dan 25 jaar bij de club hebben doorgebracht, zijn ook nog steeds zeer geliefd bij de fans.

Celta Vigo, met zijn rijke geschiedenis, stijlvolle shirt, imposante stadion en gepassioneerde fans, blijft een trotse en belangrijke speler in het Spaanse voetbal. Het retro Celta Vigo-tricot is een symbool van de club en blijft een icoon voor fans en voetballiefhebbers over de hele wereld.