Søg
Generic filters

Granada

Geschiedenis van Retro Granada Jersey Granada Club de Fútbol, kortweg bekend als Granada, speelt in de Primera División, het hoogste niveau van het Spaanse voetbal. De club werd opgericht in 1931 en heeft door de jaren heen een rijke geschiedenis opgebouwd. Het Retro Granada shirt is een iconisch stuk van de club’s verleden, welke een […]

Geschiedenis van Retro Granada Jersey

Granada Club de Fútbol, kortweg bekend als Granada, speelt in de Primera División, het hoogste niveau van het Spaanse voetbal. De club werd opgericht in 1931 en heeft door de jaren heen een rijke geschiedenis opgebouwd. Het Retro Granada shirt is een iconisch stuk van de club’s verleden, welke een speciale betekenis heeft voor vele fans en de club zelf.

Dit retro shirt symboliseert de kleuren van de club: rood en wit. Deze kleuren zijn geïnspireerd op de vlag van de stad Granada, te weten rood en groen. Door de tijd heen is het groen veranderd in wit om hun traditionele streepjespatroon beter op te laten vallen.

Het Estadio Nuevo Los Cármenes

De thuisbasis van Granada is het Estadio Nuevo Los Cármenes, dat sinds 1995 geopend is. Het stadion kan meer dan 19.000 toeschouwers herbergen. Het wordt gekenmerkt door de prachtige weergave van het Alhambra-paleis op een van zijn muren en is een echte voetbaltempel die de club’s historische en culturele context symboliseert.

De fans van de Granada, bekend als de Nazari’s, zijn beroemd om hun trouw en liefde voor de club, en ze zijn altijd aanwezig om hun team te ondersteunen met hun retro Granada shirts in hun handen.

Historische spelers

Talrijke spelers hebben geschiedenis geschreven in de Granada voetbalshirt. Enrique Porta[1], een van de meest emblematische spelers, speelde van 1969 tot 1975 voor de club en werd de topscorer van de club in de Primera División met 20 doelpunten in het seizoen 1969-1970.

Ook Francisco “Paco” Cuenca, een andere historische Granada-speler, speelde meer dan 200 wedstrijden in de Primera División en gaf het team stabiliteit op het veld. Hem wordt toegeschreven dat hij veel heeft bijgedragen aan de promotie van de club terug naar de top van het Spaanse voetbal.

De huidige speler Roberto Soldado is ook een belangrijke speler voor de club. Hij heeft reeds meegespeeld in de Europa League en heeft op indrukwekkende wijze bijgedragen aan de recente prestaties van de club.

Retro Granada jersey: symbool van een prachtige geschiedenis

Het Retro Granada shirt is altijd een symbool geweest dat de trotse en rijke geschiedenis van de club symboliseert. Het biedt een manier voor fans om hun respect en waardering te tonen voor de vele generaties spelers die hun bloed, zweet en tranen hebben gegeven op het veld voor de Granada Club de Fútbol.

Het shirt van Retro Granada, met zijn traditionele rood-witte strepen en geweven clubembleem, is veel meer dan alleen een kledingstuk: het is een stukje cultuur, een band met het verleden en een bron van trots voor alle fans van Granada. Het blijft een blijvend symbool van de prestaties, uitdagingen en inspirerende momenten van de club door de jaren heen.