Søg
Generic filters

Las Palmas

Geschiedenis van Las Palmas De Club Deportivo Las Palmas, kortweg Las Palmas, is een voetbalclub uit de Spaanse stad Las Palmas de Gran Canaria op de Canarische Eilanden. Opgericht op 22 augustus 1949, is de club sindsdien een van de belangrijkste clubs in het Spaanse voetbal geweest, die veel seizoenen doorbracht in La Liga, de […]

Geschiedenis van Las Palmas

De Club Deportivo Las Palmas, kortweg Las Palmas, is een voetbalclub uit de Spaanse stad Las Palmas de Gran Canaria op de Canarische Eilanden. Opgericht op 22 augustus 1949, is de club sindsdien een van de belangrijkste clubs in het Spaanse voetbal geweest, die veel seizoenen doorbracht in La Liga, de topdivisie van het land.

Het Retro Las Palmas Jersey

De voornaamste en meest karakteristieke kleuren van de club zijn geel en blauw, wat een duidelijke verwijzing is naar de kleuren van de Canarische Eilanden. Het retro Las Palmas-jersey is een herinnering aan de glorietijden van de club, met name in de jaren zeventig, toen het team zijn beste prestaties in La Liga leverde.

Dit klassieke tricot heeft de traditionele kleuren van de club: een geel shirt en blauwe broek. Het retro shirt wordt gekenmerkt door zijn minimalistische ontwerp, met een V-hals en het clublogo op de borst, terwijl de blauwe shorts een eenvoudig, strak ontwerp complementeren zonder overbodige details.

Estadio de Gran Canaria

De thuishaven van Las Palmas is het Estadio de Gran Canaria, met een capaciteit van ruim 32.000 toeschouwers. Dit indrukwekkende stadion is de plek waar alle thuiswedstrijden van de club worden gespeeld en waar de beroemde historische spelers hun fans hebben vermaakt met onvergetelijke momenten van voetbalmagie.

Historische Spelers

Een aantal historische spelers heeft bijgedragen aan de rijke voetbalgeschiedenis van Las Palmas. Een van de meest erkende personages is de Argentijnse spits Carlos Morete, die vooral bekend stond om zijn scoringscapaciteiten. Hij is all-time topscorer voor de club.

Een andere prominente naam is Martín Vellisca, een verdediger die in de jaren vijftig en zestig voor Las Palmas speelde. Hij staat bekend als een van de beste verdedigers in de geschiedenis van de club. Tot slot was er de legendarische spits Juan Carlos Valerón, die ondanks meerdere blessures uiteindelijk meer dan 300 wedstrijden voor de club speelde en een van de meest geliefde spelers in de geschiedenis van de club werd.

Het retro Las Palmas jersey is een ode aan deze spelers en vele anderen, die met hun talent en passie een onuitwisbare stempel hebben gedrukt op de voetbalgeschiedenis van de club. Het is een tastbaar symbool van de trotse en rijke erfenis van de club. En net zo belangrijk, het is een herinnering aan de club’s onvermoeibare streven naar succes, zowel op als naast het veld.